Водачът на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане“

...
 Водачът на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане“
Коментари Харесай

Цоно Ганев от „Възраждане“ се срещна с туристическия бранш в Бургас

 Open photo

 

Водачът на листата на претендентите за народни представители на „ Възраждане “ за 1 МИР Благоевград и 2 МИР Бургас се срещна с туристическия отрасъл в град Бургас.

Хотелиери и туроператори обрисуваха съществени дългогодишни проблеми в Слънчев бряг. Присъстващите показаха мнение, че община Несебър не отпуска задоволително средства за възстановяване на инфраструктурата в курортния комплекс.

„ На никой не му е прелестно като отиде на отмора да вижда по какъв начин тротоарите са разрушени, а плочките хлопат. Никой не желае да му е мръсно, както и да липсва вечер осветяване. Картината в Слънчев бряг е като в един дом – колкото и леглото да ти е чисто и подредено, като стъпиш в боклука - няма да ти хареса. Да, ние хотелиерите си поддържаме базите, само че единствено на два метра отвън хотела няма тротоари, няма велоалеи, парковете са превърнати в бунище “, оплакаха се от сектора.
Хотелиери от комплекса дефинираха Слънчев бряг като доведеното дете на страната, който давал най-вече, а на него се давало минимум.

„ Знаете ли страната какъв брой доста губи от това Слънчев бряг да наподобява по този метод? Вече  имаме възприятието, че това се прави преднамерено, с цел да може при нас да почиват хора от най-ниската каста. Ние в никакъв случай няма да сме като Френската Ривиера, само че можем да посрещаме по-високоплатени туристи.  Нека Слънчев бряг да бъде към община Несебър, само че дано и да делегира бюджет “, разясниха още хотелиери.

Според лидера на бургаската листа Цончо Ганев туризмът би трябвало да е целенасочена политика на цялото държавно управление, а освен на настрана министерство.

„ Самото министерство на туризма не може да взема решение единствено по себе си проблеми, в случай че няма поддръжката на целия Министерски съвет. Един от главните цели на страната би трябвало наложително да бъде туризмът, като тук не би трябвало да се има поради единствено летен или зимен туризъм, а туризъм с климатолечение, туризъм, обвързван наложително с развиването на Странджа планина “, изясни пред присъстващите Ганев.

Той ги увери, че без значение от това дали „ Възраждане “ ще ръководи независимо, или ще е в съпротива, локалният бизнес има цялостната му поддръжка. Веднага след изборите той пое ангажимент пред туристическия отрасъл да създадат още веднъж среща.

„ В идващия парламент ще защитим всички задължения, които поемаме пред вас в този момент и ще водим всевъзможни диалози както с локалната власт, по този начин и с ръководството на Слънчев бряг АД. “, безапелационен бе Цончо Ганев.

По думите му оттук насетне бизнесът би трябвало да е спокоен, че няма да разчита единствено на така наречен алкохолен туризъм, само че и на високоплатежоспособни туристи.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР